Dureri de cap, tuse activă, congestie, febră, dureri si mereu dureri…Orice s-ar spune pe această lume, gripa rămâne o ticăloasă, o mizerabilă. Cu toate că, încă, nu s-a găsit un remediu pentru virusul gripal, nu dezarma. Încă nu suntem chiar atât de neputincioși împotriva lui.

Deci, cum ne putem proteja împotriva lui? Cea mai bună apărare, este, desigur, să evităm să ne infectăm cu el, deci fraților, vaccinați-vă și spălați-vă cât de des pe mâini și asta, mai ales dacă stați în jurul unei persoane bolnave.

Dacă, deja, v-ați îmbolnăvit, aflați că simptomele bolii durează între trei și cinci zile. Virusul pătrunde în interiorul corpului nostru, se va reproduce și va provoca inflamații în celulele tractului respirator, în interiorul nasului, căilor respiratorii superioare și plămânilor.

Dacă aceste inflamații, datorită virusului persistă, bacteriile care există, în mod normal în interiorul gâtului, vor ajunge în piept și în plămâni, unde vor provoca complicații substanțiale. Persoanelor care mor din cauza gripei li se întâmplă acest lucru deoarece contractează o infecție bacteriană, cum ar fi pneumonia, deci să limităm inflamația și durata bolii va constitui o prioritate.

Ce putem, la un moment dat, să facem, pentru a vă ajuta sistemul imunitar să combată virusul mai repede și să se simtă mai puțin groaznic? Droguri? Țuică? Supa de pui a bunicii? Veți afla, citind mai departe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.