S-ar putea să vă simțiți mai îngrijorați

Poate că sexul este ultimul lucru pe care îl ai în minte atunci când ești stresat. Însă acesta ar putea duce la scăderea anxietății. Sexul pare să diminueze cantitatea de hormoni pe care corpul le eliberează ca răspuns la stress. Și o viață sexuală activă vă poate face mai fericit și mai sănătos, ceea ce ar putea ajuta la menținerea anxietății la o limită minimă.

Inima ta ar putea să nu funcționeze la fel de bine

Cercetătorii spun că persoanele care fac sex o dată pe lună sau mai puțin suferă de boli de inimă mai des decât cele care fac de două ori pe săptămână sau cam asa ceva.

Un motiv parțial ar putea fi faptul că faceți efort fizic mai des și că este mai puțin probabil să fiți anxioși sau deprimați.

Dar ar putea fi și faptul că, dacă aveți parte de mai mult sex, sunteți mai sănătoși din punct de vedere fizic și mental, în primul rând.

Vă alegeți cu mai puțin efort fizic, absolut necesar organismului uman

Sexul arde, de obicei, aproximativ 5 calorii pe minut. Este aproape ca o plimbare în ritm alert. În acest timp, tu folosesti un pic mai mult oxigen – cam la fel ca atunci când sapi în gradină sau mergi în jos pe scări.

Asta nu pare prea mult, dar începe să se adune, pe termen lung. Și, deoarece sexul vă poate îmbunătăți sănătatea mintală, este posibil să aveți mai multe șanse de a încerca și alte tipuri de exerciții, cum ar fi participarea la echipa de fotbal din cartier, drumeții sau munca în gospodărie.

Ați putea să vă pierdeți, mai frecvent, cheile…

Ei bine, nu le veți pierde atât de des, însă veți uita frecvent unde le-ați pus.

Asta pentru că sexul obișnuit pare a fi legat de îmbunătățirea memoriei, mai ales dacă aveți vârsta cuprinsă între 50 și 89 de ani.

Nu este clar de ce! Însă este un fapt real.

Sistemul imunitar poate deveni mai slab

Sexul săptămânal pare să stimuleze sistemul imunitar al celor care îl practică în fiecare săptămână, în comparație cu cei care îl practică mai puțin frecvent.

O parte din motiv poate fi faptul că ridică nivelurile unei substanțe care luptă împotriva germenilor, numită imunoglobulină A sau IgA. Însă mai mult, nu este întotdeauna și mai bine, aici.

Persoanele care au făcut sex mai mult de două ori pe săptămână au avut un nivel mai scăzut de IgA decât cei care nu făceau deloc sex.

Relațiile dumneavoastră se pot schimba

Sexul îți „face baie creierului” într-o reacție chimică, care durează aproximativ 2 zile și te ajută să te conectezi cu partenerul pe termen lung.


Fără această reacție, ați putea pierde o parte din satisfacția relației voastre.

O relație sexuală sănătoasă și fericită – cuplurile care fac sex cel puțin o dată pe săptămână par a fi cele mai fericite – pot ajuta la construirea încrederii și a înțelegerii între dvs. și partenerul dvs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.