Cum faci copiii sã adoarmã?

Nu numai adulţii au probleme cu somnul ci şi copiii. În mod evident, dacã copilul nu adoarme, aceasta este o problemã şi pentru pãrinte, iar aşa-numita “orã de culcare” se poate devansa îngrijorãtor.Iatã mai jos nişte trucuri care vã pot uşura munca în acest sens.

Menţineţi curatã camera unde dorm copiii.

Nimic nu este mai anost decât o camerã dezordonatã sau murdarã. Curãţaţi covoarele şi tapiţeria cel puţin o datã pe sãptãmânã, însã nu uitaţi de restul încãperii. Ultimul lucru pe care l-aţi dori este menţinerea în aerul din camera a unui strat de praf pe care copilul îl respire pe timpul nopţii, trezindu-se, dimineaţa, cu gâtul inflamat şi zgâriat.

Fixaţi o orã obligatorie de culcare seara

Copiii de vârstã şcolarã au nevoie de 9 pânã la 12 ore de somn pe noapte, aşa cã, fiţi atenţi cum stabiliţi ora de culcare. Copiii care obişnuiesc sã se ridice devreme din pat, îşi vor menţine acest obicei, deci este bine ca aceştia sã se culce astfel încât sã doarmã cel puţin aceste 9 ore.

Fixaţi o orã de trezire dimineaţa

Dacã ştiţi, deja, de câte ore de somn are nevoie copilul dvs. şi aţi decis ora la care se merge la culcare, este destul de simlu sã stabiliţi o orã de trezire. Permiteţi copilului sã doarmã mai mult în vacanţe sau în weekend-uri, însã orele suplimentare de somn pot afecta modelul de somn al acestuia, aşa cã trebuie sã luaţi în considerare dacã aceasta este o idee bunã.

Configuraţi-vã o rutinã consecventã de culcare

Rutina este la fel de importantã, atât pentru sugari, copii mici sau preşcolari. A executa nişte lucruri specifice, înainte de a merge la culcare, cum ar fi o baie sau câteva minute pentru o poveste cititã sau spusã, va ajuta la a semnala copilului cã se apropie momentul când trebuie sã meargã în pat. Ştiind ceea ce urmeazã dupã aceste rutine, acest lucru va duce la relaxarea prichindelului, creiind atmosfera perfectã pentru trecerea la somn.

Reducerea stress-ului, înainte de somn

Un alt hormon care se întâmplă să joace un rol serios pentru somn este cortizolul, care este de obicei cunoscut sub numele de hormonul stresului. Atunci când nivelurile acestuia sunt ridicate, copilul nu va fi capabil să doarmă, așa că menținând activitățile și starea de spirit calme, mediul estompat, se va obţine un rezultat frumos si relaxant.

Evitaţi supraîncãlzirea camerei

Ciclul de somn al copilului dvs. va trebui sã nu fie întrerupt din cauza unei temperaturi prea ridicate din camerã. Reglaţi, în mod corespunzãtor, temperatura din interior şi nu acoperiţi copilul cu prea multe cuverturi.

Îndepãrtaţi temerile nocturne ale copilului

Ţineţi cont de temerile pe care copilul dvs. le are, cu privire la venirea nopţii şi la faptul cã va rãmâne singur la el în pat. Creaţi un mediu calm înainte de culcare. Folosiţi o jucãrie care va alunga monştrii de sub pat sau menţineţi o luminã de noapte în camerã, dacã existã fricã de întuneric.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.