Este perfect normal ca oamenii să uite, pe măsură ce ei îmbătrânesc. Însă, nu toți se îmbolnăvesc de boala Alzheimer. Una din opt persoane, cu vârste mai mari de 65 de ani, suferă de această devastatoare formă de demență.

În primele etape, este posibil ca Alzheimer să nu fie evidentă pentru prieteni și familie. Dar, întotdeauna vor exista câteva semne de avertizare, care vor apare.
În perioada de început a acestei boli, amintirile pe termen lung rămân, de obicei, intacte, în timp ce amintirile pe termen scurt se estompează. Persoana bolnavă poate uita o conversație pe care ați avut-o într-o perioadă relativ recentă. Ea poate pune din nou niște întrebări la care tocmai i-ați răspuns. Boala poate produce rupturi și în vorbire, așa că ea se va lupta, de multe ori, să-și amintească cuvinte și expresii comune.

În plus, față de pierderea memoriei, Alzheimer poate provoca confuzie și schimbări de comportament. Peroana bolnavă se poate pierde, rătăci, în locuri altădată familiare. Schimbările de dispoziție și lapsus-urile din judecata proprie, sunt, de asemenea, semne comune ale bolii, la fel ca și o igienă personală precară.

Persoanele care, odată, erau un exemplu de eleganță și stil, pot începe deodată să poarte haine intens colorate, neasortate sau pot uita să-și spele părul ori să-și îngrijească unghiile.
Este greu să te confrunți cu gândul că o persoană iubită ar putea avea această boală, dar e mai bine să accepți ideea bolii și să o duci la un doctor mai devreme, decât mai târziu.

În primul rând, diagnosticul ar putea fi altceva. Simptomele ar putea fi cauzate de o problemă extrem de tratabilă, ca un dezechilibru tiroidian. Și dacă este Alzheimer, tratamentele funcționează cel mai bine atunci când sunt folosite devreme, în cursul bolii.

Pentru a pune un diagnostic corect, nu există niciun test simplu, pentru Alzheimer, așa că medicul se va baza pe tine, persoana cea mai apropiată de cea bolnavă, pentru a-i descrie schimbările prin care trece cel sau cea afectată de această boală cumplită.

Un test de stare mentală, uneori numit și „mini-cog” sau alte teste de screening, îi poate măsura acesteia abilitățile mentale și memoria pe termen scurt. Examenele neurologice și scanările pe creier pot fi folosite pentru a exclude alte probleme, cum ar fi un accident vascular cerebral sau o tumoare și pot oferi alte informații despre creierul său.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.