Așa este. În societatea contemporană, într-adevăr, nu există niciun gând curat la origine, care să nu fie luat în derâdere ulterior și să i se dea o formă porcoasă. 

Să luăm, de exemplu, conceptul de puritate pe care îl sugerează apa…Iată forma în care se poate regândi: „Nu beți apa, peștii fac sex in ea.”

Un alt exemplu: zâmbetul omenesc. Ce ar putea fi mai curat decât un zâmbet? Și, totuși, mai auzi pe ici pe colo: „Nu plânge că te-am inșelat, zâmbește că te-am comparat. Nu poate fi acum mai bine, decât să mă împac cu tine.”

Iată acum cum se poate personifica un obiect foarte util nouă, începând cu căderea serii: pijamaua. „Vreau să mă culc cu tine, să te simt peste trupul meu gol, vreau să intru în tine, dar nu te găsesc nicăieri. Unde ești, pijama afurisită?” Porcos, nu?

Femeia și mai ales cea tânără, a fost întotdeauna un exemplu al suavității, al purității și al drăgălășeniei, considerată a fi situată mereu pe un piedestal uneori de neatins, Șî atunci, de ce aceste cuvinte nefaste: „Tânără, drăguță, blondă, sexy, fără obligații, 90-60-90, picioare 1.20 m, plină de viață, pătimașă, exotică, misterioasă, amatoare de senzații tari, vând camion.

Exemplele ar putea continua, dar mă opresc aici, pentru a nu da idei pentru tot felul de procedee de a „porciniza” conceptele curate și luminoase de care, încă, mai beneficiem.

Gândiți luminos și curat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.