Se știe ca iubirea reprezintă unul dintre cele mai bune sentimente din lume. Ea provoacă, imediat după instalarea sa pe subiectul uman, tot felul de scântei, fluturași sau focuri de artificii. Însă, puțină lume știe că acest sentiment înălțător provoacă și unele modificări ale corpului pe care îl ține sub stăpânire.

Să aruncăm o privire asupra modului în care vă afectează iubirea, din interior.

Este târziu, în noapte. Cei doi, aflați sub mirajul iubirii, simt chimia care se înfiripă în jurul lor. Ei bine, aceasta este doar o simplă figură de stil. De fapt, chimia se întâmplă doar în creierul tău.

Substanțele chimice implicate, cum ar fi dopamina, activează sistemul de recompensare al creierului tău. Ca rezultat, vă alegeți cu palmele transpirate, o inimă care tocmai a luat startul într-o cursă nebună sau o față care tocmai a suferit un duș frontal.

Nivelurile crescute ale unei alte substanțe chimice, numită serotonină, livrată picătură cu picătură, pot și chiar ajută la stimularea unui sentiment de infatuare, care te cuprinde.

De asemenea, creierul tău va încetini activitatea unor nervi care transmit sentimente negative, precum judecata și, mai presus de toate, gladele suprarenale produc mult mai mult decât stress-ul normal al hormonului cortizon.

Cu toate acestea, cine ar putea spune că o relație nouă este puțin…doar puțin, stresantă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.